de Sushinsnackt (eindproduct) en opdracht:

Samen met mijn groepje dat bestaat uit Gijs, Marik en Teuntje moesten wij  een oplossing bedenken voor het tekort aan dierlijke eiwitten op de wereld. er zijn op de wereld niet genoeg eiwitten om de hele wereldbevolking hiermee te voeden. Iedereen heeft zijn eigen creatieve ideeën bedacht en samen hebben we daar een uit gekozen, met behulp van FOODlab hebben wij een lekkere en gezonde snack vol met eiwitten kunnen ontwikkelen en maken die ook nog eens duurzaam is. Namelijk de Sushinsnackt! een lekker stukje sushi dat sprinkhanen en krekels bevat. De sprinkhanen en krekels bevatten erg veel eiwitten en daarbij was de snack ook nog erg lekker geworden.

Hoe heb ik het proces deze periode ervaren?

Ik had deze periode een erg gezellig groepje. Misschien iets te gezellig... maar we zijn wel aan de slag geweest en hebben ook een eindproduct geleverd. Ik vond dit een leuk onderwerp en heb er erg veel van geleerd. Ik had nooit gedacht dat insecten zo voedzaam zijn. Ik heb de afgelopen perioden erg veel insecten gegeten en ik ben er achter te komen dat insecten in voedsel helemaal niet vies hoeven te zijn. Vooral als ze een beetje verstopt zitten. Natuurlijk waren sommige hapjes ook wat minder maar er waren ook echt smakelijke hapjes. Ik heb het altijd leuk gevonden om te bouwen en ik vind het jammer dat dat deze periode eigenlijk niet is gebeurt. 

kwaliteiten P3

zwaktepunten P3

bouwen
doorzetten
doel bewust
sociaal zijn
hulp bieden
samenwerken
snel typen
tekenen
schilderen
koken
noteren
rondlopen

presenteren
alleen werken
verslagen schijven
vooronderzoek
plannen
probleem analyseren
stil zijn
in excel werken
stil zitten
informatie onthouden
noteren
dummy bijhouden

evaluatie en verbeterpunten voor volgend jaar:

ik ben deze periode niet heel productief geweest en dat kwam ook deels omdat ik het erg druk had met andere vakken. ik vind het jammer dat ik niet meer tijd in dit project heb gestopt want vond dit toch echt een van de leukste projecten. ik heb ook te veel gelachen met mijn groepje en heb te veel rondgelopen in de klas. ik heb al veel waarschuwingen gehad dat ik terug moest gaan zitten op mijn plaats, te veel. ik wil graag volgend jaar een frisse start maken en de volgende 3 punten verbeteren:
1. productiever werken.
2. minder gezellig doen met mijn groepje.
3. minder rondlopen in de klas.
als ik deze 3 punten volgend jaar kan verbeteren ben ik zeer tevreden.